Raşit Yıldırım

Yönetim Danışmanlığı

Yönetim Danışmanlığı, üst yönetimin yapacağı değerlendirme ve/veya karar süreçlerinde uzmanlık bilgi ve deneyiminin ilgililere aktarılmasını ifade eder.

Bilgi paylaşım veya aktarım yöntemlerinden bazıları:

  • Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Denetim Komitesi, Risk Yönetim Komitesi, Üst Yönetim Eşgüdüm toplantılarına katılarak gündemdeki konularla ilgili birikimler paylaşılır ve teklifler iletilir.

Talebe göre, Denetim Komitesi ve/veya Risk Komitesi’nde Başkan veya üye olarak görev alınır.

  • Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür gibi kişilerle düzenli veya düzensiz ikili görüşmeler yapılır. Bu görüşmeler doğal iş sohbeti ortamında gerçekleştirilebileceği gibi, gündemli ve ön hazırlıklı olarak da yapılabilir.
  • Bütçeleme ve yeniden yapılanma gibi özel projelerde danışmanlık hizmeti verilir.
  • Şirketin vizyonunun, misyonun, değerlerinin, stratejik planlarının oluşturulmasında veya bunların revizyonunda danışmanlık hizmeti verilir.
  • Şirketin finansal rapor ve verileri düzenli olarak kontrol edilerek dikkat çeken konularda yönetime bilgi verilir.

Yönetim ekibiniz finansal raporları okuyabiliyor mu?

Neden Danışmanlık Hizmeti?

İşletmeler zaman zaman özel uzmanlık bilgi ve deneyimi gerektiren hizmetlere ihtiyaç duyarlar. Bu tür hizmetler için işletmede uzman istihdamı ekonomik olmaz. Ayrıca, bu maksatla istihdam edilecek uzmanlar dış gelişmeleri yakından takip edemeyecekleri için bir süre sonra deneyimleri donuklaşır. Bu sebeplerle, bu tür hizmetlerin kadrolu eleman istihdamı yerine, dışarıdan temin edilmesi tercih edilir.

Daha ekonomik olduğu için, işletme içi çıkar ve otorite ilişkisinden bağımsız olduğu için, farklı deneyimlerden faydalanmak için, önerilerin işletme içinde kabulü daha kolay olacağı için danışmanlık desteğinden faydalanılır.

Ücretsiz Ön Danışmanlık Alın